Vertel eens, stel dat het nu nieuwjaar zou zijn hè, welk goed voornemen zou je dan hebben?

Meer sporten? Een paar kilootjes afvallen door een dieet? Minder stressen, waardoor je makkelijker afvalt? Bedenk nu, op dit moment, eens een doel voor jezelf om wat kilootjes kwijt te kunnen raken. Of misschien ben je al ergens mee bezig.

Nu heb ik een psychologische methode voor je dat bewezen werkt, om je doel makkelijker te halen.

Welke dat is? De Reispadmethode!

Deze methode gebruik ik zelf ook altijd als ik een persoonlijk doel wil behalen. Het werkt namelijk niet alleen voor afvallen, maar voor eigenlijk elk doel.

In deze blog vertel ik je hoe de Reispadmethode werkt.De grootste voorwaarde om überhaupt af te kunnen vallen

Stel je wilt echt enorm veel afvallen, laten we zeggen 30 kg. Hoe ga je dat dan doen? Je kunt wel lijstjes maken en diëten volgen en weet ik veel wat, maar de meeste mensen houden dat gewoon niet lang vol. En dat is hartstikke normaal.

De grootste voorwaarde om überhaupt te kunnen afvallen, is dat jij iemand bent die in staat is zoveel kg af te kunnen vallen. Maar zo’n iemand ben je nu niet. Want als jij een persoon was die 30 kg kon afvallen zonder moeite, dan had je dat natuurlijk allang gedaan! Snap je ‘m?

Anders gezegd: Als je een doel wilt halen, dan moet je de bijbehorende eigenschappen of talenten bezitten om dat voor elkaar te krijgen.

Klinkt als een open deur, maar het is desalniettemin heel belangrijk: je bent die persoon op dit moment gewoon niet.

Zie je de ironie daarvan? En dit is dan ook meteen het grootste obstakel.

Dus wat moet je daarmee?

Antwoord: het is om die reden beter dat je het einddoel gewoon even links laat liggen. En dat je je focust op de tussenstappen die leiden tot het einddoel.

Nu zul je waarschijnlijk meteen denken: oké, dus dan probeer je 0,5 kg per week af te vallen (of zoiets). Maar: het probleem hiervan is dat je je dan dus wéér focust op een soort wekelijks einddoel.

Hoe je dat afvallen dan wél makkelijk voor elkaar krijgt? Het antwoord ga ik je nu geven:De Reispadmethode

Het geheim is dat je je focust op de weg er naar toe. Die bovendien concreet en makkelijk uitvoerbaar is. Zoek daarvoor een manier die jij persoonlijk wel makkelijk vindt (ga dus niet opeens 3x in de week sporten als je dat daarvoor ook nooit deed).

Voorbeelden van het toepassen van de Reispadmethode:

  • Eet bijvoorbeeld vanaf nu elke dag 300 kcal minder dan gewoonlijk. Het enige wat je dan hoeft te doen is elke dag rond 17:00 checken wat je die avond nog kunt eten of niet.

  • Of misschien wandel je elke dag met de hond. Nou, ga nu eens steeds 10 minuten langer wandelen. En als dat lukt: maak er dan eens 15 minuten langer van!

  • Vervang je avondsnack nu 2x per week door bijvoorbeeld rauwe groenten, kwark en fruit. Of in ieder geval door iets wat je lekker vindt, gezond is en ook goed vult. En als dat je makkelijk afgaat: vervang je avondsnack dan steeds vaker door een gezond alternatief.

  • Kook je recepten uit de Receptenbijbel. Dan kun je gewoon lekker eten zonder honger te lijden.

Verzin het dus maar. Doe gewoon iets wat makkelijk te doen is voor jou en bijna geen invloed heeft op je leven. That’s it, heel simpel. En het grappige bij-effect is dus dat de kilo’s er ook nog eens permanent afvliegen Queen ;-)

P.s: Misschien is het sowieso ook even goed om je kennis over afslanken te testen via deze quiz. Mogelijk leer je nieuwe dingen die je nog niet wist, maar die je goed kunnen helpen bij het afvallen. Bijvoorbeeld: “Versnelt het af en toe overslaan van het ontbijt de vetverbranding?” of “Wat is naast voeding en beweging de beste manier om kilo’s te verliezen?” Weet jij de antwoorden hierop?

Boeddha zei niet voor niets:

“Je kunt niet reizen op het pad, totdat je zelf het pad geworden bent”.